Julhälsning 2018

Nu närmar sig julen och vi i Tallrisets styrelse vill tacka för det gångna året och önska Er alla en riktigt skön jul- och nyårshelg! Nedan följer en del punkter som vi vill passa på att informera om.

Snöröjning sker vid 5 cmsnödjup. Vid mindre snöfall är varje fastighetsägare skyldig att röja gångbananframför den egna fastigheten. Tänk också på att hjälpa varandra medsnöskottning – speciellt när många hus är tomma över helgerna är det viktigtatt vi hjälps åt med att få våra bostäder att se bebodda ut. Tänk på attsnöröjaren har ofta dålig sikt så håll era barn och djur under uppsikt närplogning sker.

Sandlådorna är påfyllda – vi är alla skyldiga att sanda framfördet egna huset. Om sanden tar slut kontaktar du någon i styrelsen.

Det är skönt och bra med varm bil i vinter – tänk dock på att inkopplingstiden för motor/kupévärmare i garaget får vara max tvåtimmar. Timer måste användas. Observera att förlängningssladd inte får drasutanför garaget för bilar som parkerats där. Ingen laddning av elbil fårförekomma då våra eluttag inte är dimensionerade för detta. Me

Vi vill också påminna om att alla fastighetsägareska ha brandvarnare i huset. Det ska finnas tvåstycken i varje fastighet, en på varje våning. Så här i december kan det varabra att kontrollera att de fungerar så att vi i lugn och ro kan njuta av vårafina juleljus. Tänk på att ha uppsikt över stearin- och värmeljus likväl sompappersstjärnorna som vi gärna sätter timer på för att ha det upplyst 
Om olyckan ändå är framme – kom ihåg: Rädda först, sedan varna, larma, släcka.

Våra gångvägar är inte till för bilkörning eller parkering. Behöverdu lasta i eller lasta ur bilen utanför huset var försiktig och kör sakta! Parkering är helt förbjudet framför fastigheterna. Räddningstjänsten måste ha möjlighet att ta sig fram. 

Parkera helst din bil i första hand i garaget i andra hand för din länga avsedda parkering. Naturligtvis är det bäst att ställa in sin bil i garaget för att slippa skraparutor eller bli av med sin registreringsskylt!

Vill du ha hjälp med bortforslingen av din julgran efter helgerna?Lägg den vid boden vid tvättstugan senast den 16 januari så tar vi den till Lövsta!

Vill du hjälpa till med att spola och skotta isbanan i vinterkontakta kontakt@tallriset.se vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få.

Reflex är bra speciellt när barnen är ute och leker.

Det finns nu en egen länk till grannsamverkan på Tallriset.se 

God Jul & Gott Nytt År önskar styrelsen