Lördagen den 7 november 2015 klockan 09:30 är det dags för årets höststädning.

Städledare och samordnare för varje länga är i år:
Ansvarig länga Städledare/adress
Rädisvägen 25-39 Rädisvägen 37
Rädisvägen 41-55 Rädisvägen 53
Rädisvägen 61-71 Rädisvägen 71
Rädisvägen 73-85 Rädisvägen 79
Rädisvägen 20-34 Rädisvägen 34
Rädisvägen 36-48 Rädisvägen 40
Rädisvägen 50-62 Rädisvägen 58
Rädisvägen 64-76 Rädisvägen 72
Blåeldsvägen 1-13 Blåeldsvägen 9

Vad innebär städkvällen?
◾ Varje fastighet medverkar vid städningen. Vid förhinder så kontaktar man städledaren i förväg för att komma överens om hur och när arbetsinsatsen i stället kan förläggas.

◾ Skriftlig information delas ut till varje städledare om vad som ska utföras på städdagen. Städledaren ansvarar även för att protokoll över kontrollpunkter fylls i och lämnas i brevlådan på Rädisvägen 34 efter dagens slut.

◾Från fredagen kommer det att finnas två stora container uppställda vid tvättstugan och parkeringen högre upp på Rädisvägen.

◾ Säckar delas ut till varje städledare för användning inom längan. Obs – de gröna säckarna ska återanvändas och ska därför lämnas in till styrelsen efter avslutad städdag! Dessa går givetvis att använda tidigare om man vill de finns i förrådet.

◾ Det ska städas i tvättstugan och för detta ansvarar i år längan Rädisvägen 25-39.

◾ Utevattnet stängs av – städledaren ansvarar för detta och för att kranarna är stängda.

◾ Städledaren ansvarar för att vatten- och avloppsledningar under husen kontrolleras. Extra noggrann kontroll bör ske av inkommande kallvatten (T-kopplingen). Kopplingen ska vid varje hus ligga fritt och inte i sand. Nyckel ska finnas i varje radhuslänga närmast kulverten.

◾Tak- och ventilationsskorstenar bör inspekteras och nycklar till stegen inne i elrummet i tvättstugan finns hos styrelsen.

◾ Styrelsen går den sedvanliga promenaden med start kl. 09:30 och kontaktar städledarna vartefter. Då finns möjlighet att ställa frågor och prata om annat som är aktuellt.

◾ Det är endast tillåtet att kasta trädgårdsavfall från den egna tomten, prioritet är naturligtvis samfällighetens avfall. Det är alltså inte tillåtet att kasta privat hushållsskräp, vilket givetvis även inkluderar allt miljöavfall. Vi förutsätter att alla respekterar detta.

◾ Kom ihåg våra gemensamma ytor är allas hem, håll rent och kasta inte skräp och fimpar i vårt område!

Väl mött på höststädningen!
//Styrelsen